Jimin kuolinsyy kokeneelle erikoislääkärille arvoitus.

7

Iltasanomien haastattelema Turun yliopistollisen sairaalan ylilääkäri, dosentti Olli Tenovuo ei ota kantaa yksittäistapaukseen, mutta toteaa Jimi Karttusta hoitaneen Töölön sairaalan juuri tämänkaltaisiin tapauksiin erittäin hyvin perehtyneeksi. Sairaalasta kotiutetun päävamma-potilaan menehtyminen samaan vammaan on erittäin poikkeuksellista, hän painottaa.

Jotain hyvin odottamatonta ja yllättävää tässä on tapahtunut. Sellainen on mahdollista, että hän on myöhemmin kotona uudelleen kaatunut ja lyönyt päänsä, koska vamman jälkeen esimerkiksi tasapaino ei ole aivan kunnossa. Voi olla, että hän on saanut uuden aivoverenvuodon, joka ei johdu suoraan ensimmäisestä tapaturmasta, mutta on kylläkin seurausta ensimmäisen tapaturman seurauksista. Tämä on tietysti täyttä spekulaatiota, kun ei tiedä tarkemmin.

Tenovuon mukaan potilasvahinkoja on sattunut harvoin, ja silloinkin poliklinikka-potilaille, joita ei ole otettu osastolle. Nämä tapaukset ovat yleensä henkilöitä, joita poliisi käyttää sairaalassa ja ottaa sen jälkeen putkapotilaiksi omiin tiloihinsa. ”Putkakuolema” onkin usein juuri päävamman saaneen menehtyminen samana yönä.

Sairaalaan vuodepotilaaksi otettu henkilö, varsinkin jos loukkaantumiseen liittyy tajuttomuus tai tasapainohäiriö tms., kuvataan, ja mahdollinen verenvuoto tulee huomatuksi. Suomessa terveyspalvelut ovat korkeatasoisia, ja hoitovirheitä sattuu harvoin.

Tenovuo ei sulje pois mahdollisuutta, että Karttusen tajuttomuuteen perjantaina 16.09. ja menehtymiseen sairaalaan tuotuna johtanut tilanne olisi seurausta 10.09. saadusta päävammasta. Karttusen kuolinsyy on siis tätä kirjoitettaessa epäselvä. di-gold

Asiasta kertoi Iltasanomat 20.09.2016.

 

 

7 KOMMENTIT

  1. Jos tutkinnan tulos on tämä, niin Torniaista ei voida syyttää kuolemantuottamuksesta. Toivottavasti radikaalisuvakit menettääkin tämän lyömäaseen. Muutenkin jo tarpeeksi älytöntä narinaa.

    • Jippo – tämä oli pelkkää spekulaatiota, ei tutkinnan tulos !!! Samoin spekulaatiota on ”nisti ottaa uuden piikin..” – no mitäs muuta SVL-hörhöiltä voi odottaa…

  2. Valtimopullistumasta on ollut sosiaalisessa mediassa juttua. Eli Karttusella olisi ollut synnyinäinen valtimopullistuma aivoissa. Se on yksi suurimpia aivoverenvuodon aiheuttajia Suomessa, koska tätä pullistumaa on Suomessa suht runsaasti. Voisi sanoa jopa kansantaudiksi. Osalle se ei koskaan aihuta ongelmia, mutta kohonnut verenpaine lisää tuon heikomman kohdan repeämis vaaraa. Karttunen oli alkoholisti ja tiettävästi myös huumeet olivat kuvioissa. Se ei ole mikään tervetullut yhdistelmä tuollaista versisuonipoikkeamaa kantavalle henkilölle. Tässä on nyt jokin hysteria medialla ja suvakkipiireillä päällä, että edes kuolinsyyntutkimuksen varmistusta ei malteta odottaa. Mikäli tuo yllä oleva on fakta kuolemantuottamussyyte lentää välittömästi romukoppaan ja juttu jatkuu pahoinpitelynä oikeudessa. Eri asia on sitten menetelläänkö lain vastaisesti ja juttu juntataan tiettyjen tahojen painostuksesta kuolemantuottamuksena, ikäänkuin ennakkotapauksena ja varoituksena. Suomessahan on kaikki epärehellinen toiminta on sääntö nykyään.

  3. Uskomatonta että joku toinen osapuoli on ilmeisesti edelleen vangittuna vaikka mitään todisteita häntä vastaan ei ole. Suomi=pohjoiskorea. Tai ei välttämättä, voihan olla että p-koreassa Torniainen ei olisi vangittuna? Joka tapauksessa viimeinenkin luotto suomalaiseen oikeusjärjestelmään meni. Samaan aikaan suvakit /poliitikot eivät korvaansa loksauta Arto Mikkosen murhalle. Uskomatonta touhua!

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.