”Se tavallinen tapaus.”

5

Tuskin keneltäkään on jäänyt huomaamatta, että suomalainen media, viihde, koulujen opettajat, kirkko, partioliike, mielipidevaikuttajat, etc. -koko julkisuudessa näkyvä selittäjälauma kokonaisuudessaan rohkaisee ja maanittelee tyttöjä ryhtymään ns. monikulttuuriin suhteisiin. Aikuisia maahanmuuttajamiehiä viedään jopa partiotyttöjen kanssa metsään, -voitteko kuvitella! – emmekä nyt puutu siihen keitä kaikkia kuljetetaan päiväkodeissa.

Kulttuurien kohtaamisen arki parisuhteessa on jo ankeampaa, ja perhe-elämä voi olla itseään islamismia. Kun vastuulliset päättäjät eivät varoita, kerromme yhden esimerkin Ruotsista:

Torstaina 11.07.2013 puukotettiin naisten turvakodissa Västeråsissa  kahta henkilöä. Toinen oli laitoksen työntekijä, nainen, toinen oli huoltajuuskiistan takia väkivaltaista ex-kumppaniaan pelännyt nainen. Hänen nimensä oli Eva-Marree Tabita Kullander-Smith. Kuollessaan hän oli 27-vuotias. Miksi kerromme tämän teille? Koska tapaus on niin tyypillinen.

Eva-Marree oli eroamassa miehestään, jonka kanssa hänellä oli 2008 ja 2009 syntyneet lapset. Huoltajuuskiista ex-puolison kanssa oli ollut hyvin rankka. Samalla viikolla hän oli tavannut poikansa ensimmäistä kertaa puoleentoista vuoteen, ja surmapäivänä hänen piti tavata tyttärensä. Lasten isä, ugandalainen Joel Kirungi Kabagambe,  tuli paikalle turvakotiin puukolla aseistautuneena. Paikalla oli mies, sosiaalityöntekijä ja Eva-Marree.

Eva-Marreen elämä ei ole aina ollut helppoa. Hän on työskennellyt mm. stripparina, muustakin puhutaan. Lasten isä hyökkäsi molempien naisten kimppuun, Eva-Marree sai 31 puukoniskua, useimmat selkäänsä, sosiaalityöntekijä loukkaantui myös vakavasti.

Eva-Marree menehtyi sairaalassa, sosiaalityöntekijä toipui.

evamarreeVuonna 2009, toisen lapsen synnyttyä, Eva-Marree jätti lopulta väkivaltaisen ja äkkipikaisen miehensä. Huoltajuuskiista jatkui siitä hetkestä aina hänen kuolemaansa asti.  2010 käräjäoikeus tuomitsi lapset isälle. Kabagamben rikostuomiot ja rikollinen elämäntapa eivät vaikuttaneet näemmä asiaan. Oliko niin että käräjätuomarit halusivat olla ”suvaitsevaisia”?

Kabagambelta löytyy pikkurikosten sarjaa, huumeita ja mm. naisen pahoinpitely. Hänet kuitenkin katsottiin sopivammaksi huoltajaksi, kuin ns. seksityötä tekevä äiti.  Käräjätuomareiden sielunelämään emme nyt syvenny, tarkastellaan Eva-Marreeta:

Hänellä näyttää olleen luja usko siihen, että pystyy saamaan väkivaltaisen miehensä ”parantumaan”. Tosiasiassa Kabagambe näyttää käyttäneen häntä rikollisen elämänsä rahoittajana ja tarvittaessa lepopaikan tarjoajana. Kabagamben puolelta suhde oli välineellinen, Eva-Marreen puolelta emotionaalinen. Tämä näyttää olevan normi tämänkaltaisissa jutuissa.

Eva-Marreen avautumia eräällä naisten keskustelupalstalla:

han är välidgt glad i öl till exempel. beställer massor på onsdagar, fedagar och lördagar (samt övriga helgdadagar som nu till exempel) och det som blir över dricker han juh på dom övriga dagarna, tisdag, torsdag och söndag

Hän pitää esimerkiksi erittäin paljon oluesta; ostaa suuria määriä keskiviikoisin, perjantaisin ja lauantaisin (samoin myös muina pyhäpäivisin, kuten esimerkiksi nyt (= pääsiäinen)). Sen, mikä jää tuolloin juomatta, juo hän sitten muina päivinä, tiistaisin, torstaisin ja sunnuntaisin.

Men han går på psyk, men dom ger honom bara piller benzo och några andra, antideprissiva. För han har också ett mkt osäkert temperament, inte så att han skulle slå men han säger elaka saker utan att tänka sig för

Mutta hän saa psyykkistä hoitoa, mutta hänelle määrätään vain pillereitä, kuten benzoa ja joitain muita, antidepressiivisiä, sillä hänellä on myös erittäin ailahteleva temperamentti; ei siten, että hän löisi minua, mutta hän sanoo ajattelemattomuuttaan ilkeitä asioita.

Jag vet att han kan sluta, han har juh redan trappat ner. Men jag hoppas han slutar helt… För vår blivande familjs skull.<

Minä tiedän, että hän voi lopettaa päihteiden käytön. Hänhän on jo vähentänyt niiden käyttöä, mutta toivon, että hän lopettaa kokonaan tulevan perheemme (=lapsen) takia.

Han går på missbruksenheten på behandling och pissr 3ggr i veckan. Men varken dom eller han verkar bry sig att det är positiva prov han lämnar var och varannan gång.

Hän käy vieroitushoidossa ja antaa virtsanäytteen kolme kertaa viikossa. Mutta mies tai hoitajat eivät tunnu välittävän mitään siitä, että miehen näyte on joka toinen kerta positiivinen.

Vad, att jag ska lämna honom? Det gör jag inte. Jag är inte dum, ibland gör han mig besviken i sina nedgångar men jag tänker följa honom i upp och nedgång.

Mitä, pitäiskö minun jättää hänet? Sitä en tee. Minä en ole tyhmä; toisinaan hän saa minut pettyneeksi, kun hänellä on vastoinkäymisiä, mutta minä tuen häntä myötä- ja vastamäessä.

Min Joel ska vara min Joel, min nyktra Joel! Honom jag älskar och lever för! Honom som jag, trots allt vad ni säger, ska få en familj ihop med! Och vi kommer leva svensson och vi kommer ha det bra, men med dåliga dagar som alla andra!

Minun Joelini on minun Joelini, minun selvä Joelini. Häntä minä rakastan, ja häntä varten minä elän. Huolimatta kaikesta siitä, mitä te täällä kirjoitatte, tulen perustamaan perheen hänen kanssaan. Ja me tulemme elämään tavallista perhe-elämää; meillä tulee menemään hyvin, mutta myös huonoja päiviä mahtuu joukkoon, kuten kaikilla muillakin.

Vi kommer bli underbara föräldrar som älskar vårat barn, med en pappa med välbetalt jobb och en mamma som studerar och även hon ska skaffa sig en bra utbildning. Som sagt ska vi fixa det här –<

Meistä tulee ihania vanhempia, jotka rakastavat lastaan; isä, jolla on hyvinpalkattu työ ja äiti, joka opiskelee ja myös hankkii itselleen hyvän koulutuksen. Kuten sanottu, me tulemme onnistumaan tässä.

Han ska självklart inte dricka och droga när vi har barn!

Hän ei tietenkään tulee juomaan tai käyttämään huumeita, kun meillä on lapsi!

Alla verkar älska att måla fan på väggen och direkt tro att jag är en naiv och dum brud som gör ett fruktansvärt beslut. Tack för hjälpen jag fick när jag startade denna tråden iaf, när det blev helt fel och han har bett om ursäkt för i flera dagar nu. Fel. Jag vet vad jag gör. Annars skulle jag aldrig göra det. Vore jag inte säker på min sak skulle jag aldrig föda hans barn.

Jag vet vad jag gör, säger jag igen. Och ni får helt enkelt tro mig.

Kaikki tuntuvat maalailevan piruja seinille ja uskovan, että minä olen naiivi ja tyhmä tyttö, joka tekee hirvittävän virheen. Kiitos kuitenkin siitä avusta, jonka sain, kun avasin tämän keskustelun; silloin kaikki oli (miehen kanssa) sekaisin. Mies on nyt pyydellyt anteeksi monta päivää. Väärin. Minä tiedän, mitä teen. Muutoin en koskaan tekisi sitä. Ellen olisi varma asiasta, en koskaan synnyttäisi hänen lastaan.

Minä tiedän mitä teen, sanon sen uudelleen. Teidän pitää yksinkertaisesti vaan uskoa se.

sista ordet:

vi ska slå er alla på fingrarna sen

Viimeisen kerran:

Tulemme vielä näyttämään teille kaikille.

Tähän päättyykin Eva-Marreen kirjoittelu. Pian tämän jälkeen hänet puukotti hengiltä hänen ihailemansa mies, josta hän ei pystynyt irtautumaan. 09.11.2013 Kabagambe tuomittiin murhasta 18 vuodeksi vankeuteen.

Eva-Marree näytti todella jotain meille kaikille: Miten syvällä nuori nainen voi olla itsepetoksessa.

Usein näkee kirjoitettavan ”siiderivalaista” tarkoittaen po. monikulttuurisuhteita harrastavia naisia. Toki tämä on yksi typologia: Liian pitkään bailaus-vaihde päällä sauhunneet naiset, joille kehitysmaalaiset ovat joko vielä kokematon ihme tai viimeinen mahdollisuus. Toinen uhriutujien kategoria ovat  nuoret ja kokemattomat. Heille yhteiskunnan mielipidevaikuttajien pitäisi kertoa jotain? -Tai ainakin olla valehtelematta.

Eva-Marree toimi juuri niinkuin ruotsalainen -tai suomalainenkin- yhteiskunta juuri tällä hetkellä kehoittaa toimimaan. Sitten hän kuoli.  di-gold

unelmaHänellä oli unelma.

Mainos

5 KOMMENTIT

  1. En ole ikinä ymmärtänyt mitä valkoinen nainen näkee värillisessä miehessä. Vuosituhantinen evoluutio ja kulttuurierot pitävät huolen siitä että eri värisillä on erilainen ÄO sekä erilaiset normit. Ne eivät sulaudu yhteen yhden, kahden tai 100 vuoden aikana. Katsokaa Amerikkaa. Sielä on koitettu sulatella pari sataa vuotta ja miten hyvin sielä on onnistuttu?

  2. Mutta millä saisi koululaisteinit lukemaan tämänkin elämänkerrallisen tekstin?

    Jos minä päättäisin opetushallituksessa yläasteella luettavista (ja pohdiskeltavista) teksteistä, tämä olisi yksi niistä.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.