Nuorukaiset ryöstivät 15-vuotiaan pojan Kampissa

3

Kaksi viisitoistavuotiasta poikaa asioi lauantaina 6.1.2018 Kampin ostoskeskuksessa sijaitsevassa kaupassa Helsingissä. Kaupan ulkopuolella oli kolme hieman vanhempaa poikaa, jotka lähtivät seuraamaan kaupasta poistuvia poikia. Narinkkatorilla yksi heistä pysäytti toisen kaupassa asioineista pojista ottamalla häntä takaapäin takinkauluksesta kiinni. Hän myös uhkasi poikaa väkivallalla, ellei poika antaisi rahaa.

Kun poika kertoi, ettei hänellä ole rahaa, väkivallalla uhannut poika vaati omaisuutta toiselta viisitoistavuotiaista pojista. Toinen poika antoi uhkaajalle vähäisen summan rahaa saadakseen itsensä ja kaverinsa pois tilanteesta.

Poliisi tutkii tapahtunutta ryöstönä, koska omaisuuden anastamiseen käytettiin väkivallan uhkaa.

Ryöstön minimirangaistus on neljä kuukautta vankeutta

Poliisi on saanut tilanteesta valvontakameratallenteen, jonka perusteella tapahtumaan liittyvät henkilöt ovat tunnistettavissa. Poliisi pyrkii ensin selvittämään omin keinoin tekijän ja muiden nuorten henkilöllisyydet.

– Jos tämä ei tuota tulosta, julkaisemme valvontakameratallenteen ja pyydämme yleisöltä apua henkilöiden tunnistamiseksi. Rikoslaissa rangaistavaksi säädetyn ryöstön minimirangaistus on neljä kuukautta vankeutta. Kyse on siis erittäin vakavan rikoksen selvittämisestä, sanoo rikoskomisario Mikko Halme Helsingin poliisilaitokselta.

Vakavan rikoksen selvittäminen mahdollistaa rikoksesta epäillyn henkilön kuvan julkaisemisen hänen henkilöllisyytensä selvittämiseksi.

– Nuoret eivät aina ymmärrä, kuinka vakavasta rikoksesta on kysymys, jos omaisuuden anastamisen yhteydessä käytetään väkivaltaa tai edes uhataan käyttää väkivaltaa. Nuoret eivät myöskään ymmärrä sitä, että rikostapauksen yhteydessä poliisin julkisuuteen antama tunnistuskuva saattaa tulla internetissä vastaan vuosia myöhemmin ja haitata esimerkiksi työuraa, Halme jatkaa.

Lähde: Poliisi

Katso myös:

Somalityttö salakuvasi ja pahoinpiteli 13-vuotiasta tyttöä koulussa Turussa

3 KOMMENTIT

  1. Oliko kyseessä löyhä ”kaveriporukka” kuten vaikka kun puhutaan kansallispukuiset tai seurue puhuttaessa manne rikoksista. Miksi ei sanota suoraan, maahanmuuttaja taustaiset rikollisjengit koska ne alkavat olla HELLsingissä yhtä yleisiä kuin kebap-kioskit.

  2. Miksei sitä kuvaa jo laitettu, ikään kuin selitellään poliisin taholta. Jokainen kai tajuaa, miksi?

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.