Ville Niinistö: Aktiivimallin tulos on murskaava ja vastaa sitä mistä varoitettiin

12
Vihreiden kansanedustaja Ville Niinistö ottaa Facebook-sivullaan kantaa julki tulleisiin tietoihin aktiivimallin vaikutuksista.

Niinistö kirjoittaa:

”Kelan ennakkotiedot Sipilän hallituksen työttömiä kyykyttävän aktiivimallin ensimmäisistä vaikutuksista ovat tulleet. Sen mukaan työttömyysturvaa leikataan selvästi yli puolelta (54%) työttömistä. Tämä tarkoittaa noin 116 000 ihmistä, jotka saavat Kelan peruspäivärahaa tai työmarkkinatukea. Heidän työttömyysetuuttaan leikataan lähes 5 prosentilla huhtikuun alusta lähtien.

Tulos on murskaava ja vastaa sitä mistä varoitettiin. Kaikille ei ole tarjolla kursseja tai keikkatyötä, vaikka halua olisikin. Leikkaus merkitsee isoa lovea monien kaikkein pienituloisimpien toimeentuloon. Sivukärsijöiksi joutuvat työttömien perheet, ja muutos lisännee merkittävästi myös lapsiköyhyyttä ja ajaa yhä useampia toimeentulotukiluukulle. Sieltä sitten voi olla vaikeaa nousta enää ylös.

Kyykyttämällä niitä, joilla on jo valmiiksi vaikeaa, ei rakenneta parempaa. Meillä ei ole varaa ajaa syrjään yhä useampia suomalaisia, sellainen on vain kovaa ja epäinhimillistä politiikkaa. Aktiivimalli on kumottava.”

Lähde: Facebook

Katso myös:

Ville Niinistö: Hallituksen aktiivimalli on työttömälle rankaisumalli

12 KOMMENTIT

 1. Kaikkihan tää tähtää siihen, että saadaan rahaa matuille. Niitä virtaa norona maahan tälläkin hetkellä perheiden yhdistämisen kautta, jote mm. vihervasemmisto ajoi kuin käärmettä pyssyyn.

  Matutus tulee imemään yhteiskunnan varoja kovasti enenevissä määrin, joten lisää leikkauksia tulee. Matuilta kun ei leikata mitään. Ne tarvii kunnollisen ilmaisen elämän sairaan hallintomme ja päättäjiemme mielestä, suomalaisilla ei niin väliä.

  • Aivan. Kukaan näistä ”leikkaajista” ei puhu, paljonko tähän matujen hyysäämiseen menee valtiolta massia.

  • Matut hiiteen loisimasta ja suvakit perään: ”””Matutus tulee imemään yhteiskunnan varoja kovasti enenevissä määrin, joten lisää leikkauksia tulee.”””

   Emppu Vuori: Jos suomalaisten syntyvyyttä ei saada pikaisesti nousuun niin matutus tapahtuu pakon edessä joka tapauksessa!

   Mutta nykyisen kaltainen matutus on suurelta osin maallemme ja kansallemme haitallisten henkilöiden maahantuloa! Ei hyvä!

 2. Ihme ukko olet Niinistö! Tuossa asiassa haluat kansan parasta.
  Kuitenkin suosit haittamaahanmuuttoa joka on äärimmäisen tuhoisaa maallemme!
  Eli et ole mikään järjen jättiläinen

  • Lähinnä tyypillinen kaksilla korteilla pelaava ammattipoliitikko joka tietää mitenkä tyhmää vaalikarjaa voi vetää perseeseen vuodesta toiseen aina samoilla jutuilla.

   • Miten tässä Niinistö pelaa kaksilla korteilla? Ei mitenkään!

    Jos on jossain ”eri mieltä” niin ei se toki tarkoita että pitäisi olla kaikesta erimieltä!

    Tosin wittiläis mv:läiset niin kuvittelevat ja eivät tule ikinä saamaan mitään aikaan!

  • Keke parka, eihän se että on joissain asioissa väärässä tarkoita että olisi kaikessa väärässä! Kai se Niinistö saa ajaa hyviäkin asioita, vaikka matu asioissa olisikin täysi hakoteillä!

   Keke ei ole myöskään väärin että sinun ”puolijumalasi” marco de witt ja juha korhonen ajavat joitain hyviä asioita vaikka ovatkin monissa asioissa täysin väärässä!

 3. Moni päätyy siihen viimeiseen ratkaisuun ja hautausurkoitsijat ainakin työllistyvät. Ei monkiaan lähde noita sosiaalitukia anomaan, se kun on sellainen viidakko että hermot menee. Mitä ja ketä hyödyttää esim. että yli 50 vuotiaan monisairaan vaikeasti työllistettävän 518 € tuesta leikataan. Vartiainen ja nakkilindström ainakin nauttii tästä ja saavat sarjaorgasmeja kun ajattelee että siellä ne köyhät kärsii yhä enemmän. Lopuksi ne hakkaavat kyrpiä yhteen ja ulisevat kuin muslimit. Saatana kun pääsisi kasvokkain noiden läskinaamojen kanssa.

 4. Sipilän kutsuvieraiden elättäminen on niin kallista puuhaa, että tottahan toki piti mennä köyhimmän kansan taskuille. Köyhillä ei ole etujärjestöä, eikä voimia vastustaa.
  Nälkä tappaa hitaasti hivuttaen. Ihminen vain kuolee hiljaa pois- kuten kertoi nälkäkuolemia nähnyt Yrjö Kallinen.

  Toisaalta kun ihmsiä kiusataan kohtuuttomasti voimakkaat ja pystyvät yksilöt aktivoituvat ja saavat lopulta massat mukaan kapinaan. Senpä takia EU-armeijaa kyhätään pikavauhtia. Pelkäävät perkeleet oikeamielisen ja suomalais kansallista etua haluavan kansan nousua.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.