Ville Niinistö: Aktiivimallia on vaikea puolustaa asiaperustein

Vihreiden kansanedustaja Ville Niinistö jatkaa aktiivimallin arvostelua Facebook-sivullaan.

Niinistö kirjoittaa:

”Sosiaalisessa mediassa on tullut pieni kohu jälleen siitä kuinka kokoomuksesta työtön on ollut vääränlainen. Arvomaailma aktiivimallin takana paljastuu yhä enemmän kun sen puolustajat puhuvat. Joskus työttömät ovat heistä laiskoja, joskus he asuvat väärällä alueella, joskus heidän puolustajiaan epäillään humalaisiksi… Yhteistä näille tapauksille on se, että kun arvostelee kokoomuksen politiikkaa, vastaus on usein henkilökohtaista lokaamista.

Kokoomuksen verkkolehti pahastui siitä, että Ylen A-studiossa ministeri Mykkästä (kok) asiantuntevasti vienyt työtön ilmeni myös AY-aktiiviksi. Eräs Kokoomuksen kansanedustaja vaati tästä jopa A-studiolta selitystä.

Eikö se ole hyvä asia, että työtönkin on yhteiskunnallisesti aktiivinen? Ja miten hänen AY-taustansa tekee hänestä jotenkin vähemmän sopivan puhumaan työttömyydestä? Haluaako kokoomus esille vain työttömiä, joiden he toivovat vahvistavan omia ylimielisiä ennakkoluulojaan ”laiskoista työttömistä”, jotka kaipaavat raippaa?

Poliittinen keskustelu menee mahdottomaksi, jos iso päättävässä asemassa oleva puolue aina ottaa käyttöön henkilökohtaisen leimaamisen asioista keskustelemisen sijaan. Politiikka ei ole halpaa spinnailua, vaan kyse on ihmisten elämästä. Siitä päättäminen vaatisi puolueilta oikeudenmukaisuutta ja vastuullisuutta, kaikki ihmiset ansaitsevat inhimillisyyttä ja arvon antamista. Pienituloiselle työttömälle lähes 5% leikkuri ja noin 30 euron menetys kuukaudessa voi olla viikon ruokarahat.

Toisaalta Kokoomuksen reaktio kertoo myös siitä kuinka vaikea aktiivimallia on asiaperustein puolustaa.”

Katso myös:

7 thoughts on “Ville Niinistö: Aktiivimallia on vaikea puolustaa asiaperustein

 • 3.4.2018 at 17:05
  Permalink

  Etpä pysty Niinistö puolustamaan asiaperustein haittamaahanmuuttoa mitä kannatat!

  Reply
 • 3.4.2018 at 17:10
  Permalink

  Åke ehti ennen minua kuittaamaan haittamaahanmuutosta, joten mainitsen siis nykyisen kannabispolitiikan, jota on myös mahdotonta puolustaa asiaperustein.

  Reply
 • 3.4.2018 at 18:34
  Permalink

  Asiaperuste on kun puolelta leikataan tukia niin rahaa säästyy. Tosin ne tuet maksetaan sitten toimeentulotulosta… Kyllähän siinä muutamalle sadalle virkamiehelle touhua riittää.

  Reply
 • 3.4.2018 at 20:22
  Permalink

  Aktiivimalli on perseestä. Tosin jos Vihreät saisi päättää, kaikille vaan jaettais rahaa eikä mitään tarttis tehdä kuin pössytellä marihuanaa.

  Reply
 • 3.4.2018 at 20:23
  Permalink

  Niin ja harrastaa sukurutsaa.

  Reply
 • 3.4.2018 at 21:08
  Permalink

  Näillä kulmilla ei töitä vain ole ja ainoat kurssit ovat jotain levyseppähitsaajaa. Ei vaimoni sellaiselle pääse / mene. Ei akateeminen loppututkinto ja usean kielen taito, erinomainen organisaatiokyky ja moitteeton monipuolinen työtaito täälla töitä anna, vaikka lapsista nuorinkin on jo lukiossa. Ylikoulutettuna ei pääse edes haastatteluun, vaikka liki kaikki työt kelpaisivat.

  Pitäisikin olla puolueen jäsenkirja ja joku tuttu korkealla kaupungin hommissa.

  Reply
 • 4.4.2018 at 05:31
  Permalink

  Sama sinulle vatipää, vaalikarjan kosiskelu ja poliittinen teatteri on oksettavaa. Olisitte tehneet asian eteen ENNEMMIN kuin laki oli voimassa, nyt on myöhäistä uikuttaa.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.